Let's get ready for University

Leprogramoztam a blog motorját.

Leginkább matekkal foglalkozom, de nagyon szeretek programozni is. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy a weboldalamhoz nem fogok használni előre megírt motorokat, hanem egy üres szerveren fogom egyedül létrehozni azt.

Természetesen nem minden megy egyből. Már csak az alkotás örök élménye miatt is jobb részletekben építkezni. Kezdetekben csak egy statikus oldalt csináltam html CSS alapon. Majd egy SQL adatbázis mehet lehetővé tettem, hogy regisztrálni is lehessen.

A regisztráció legnagyobb előnye az volt, hogy így személyesebben lehet követni a fejlődést, melyeket érettségik megoldásával mérünk.

Ez nagy előrelépés volt, mert megkönnyítette a távoktatást. De itt nem álltam meg, sokszor van mondanivalóm, de arra nincs idő, vagy lehetőség, hogy mindig html fájlokat szerkesszek. Ezért és a kecsegtető kihívás miatt úgy döntöttem, a blogot is automatizálom.

Persze ez egy webfejlesztőnek nem nagy munka, de azért én is pár nap alatt megoldottam.

Kellő elszántsággal szerintem bárki eljuthat idáig, én szeretek új dolgokat tanulni.

Másodlagos, de nem utolsó célom az volt, hogy gyorsan menetközben is meg tudjam osztani gondolataimat. Az olvasó azt veheti észre, hogy gyakrabban lesznek bejegyzéseim és témakörönként is kereshetővé vált, noha ez majd később válik érdekessé.

Ha bővebben érdekel, hogyan csináltam, kérdezz bátran, vagy angolul számos tutorial elérhető a világhálón.


Hozzászólás